Top

Wat mag u bij de Aldi voor 4 Euro verwachten van een sportcompressiekous?

Sportcompressiekousen van de Aldi
Compressiekousen van de Aldi
De folder van de Aldi is weer binnengekomen. Na de berichten van vorig jaar over compressiekousen bij de Aldi valt ons oog ditmaal dan ook direct op deze actie. 4 Euro voor een paar compressiekousen. Nu willen we het zelf ook weten en dan ook paar compressiekousen gehaald. Zou het een aanwinst voor de verzameling compressiekleding zijn die we zelf gebruiken en testen? 

Onze bevindingen gebaseerd op onze eigen ervaring en perceptie.
Waar we zelf op letten zijn een aantal verschillende factoren. Dit zijn:
- Hoe wordt de maat bepaald (kuitomtrek, enkelomtrek of alleen schoenmaat)?
- Hoe zien de kousen eruit? (het oog wil immers ook wat)
- Hoe is de pasvorm?
- Hoe zit de voet?
- Hoe is de bescherming van de tenen en achillespees en hiel?
- Hoe voelt de compressie?
- Blijven de kousen zitten?
- Functioneel? Dus doen ze wat ze moeten doen?

De eerste indruk!
De kousen zijn er in het wit en zwart. We kiezen voor de zwarte kousen. Voor het oog zien de kousen er op zich goed uit. Ze hebben immers een sportieve uitstraling. Wat direct opvalt is dat er een dun voetbed aanwezig is en weinig teenbescherming. De keus maken we op basis van de schoenmaat wat betekend dat er concessies gedaan worden aan de maatvoering. Ieders been is namelijk anders qua vorm, lengte en dikte.

De pasvorm en compressie.
Het moment is aangebroken dat we de kousen aantrekken. Normaal gesproken doen we de schacht van de kous over de voet heen zodat deze zeg maar binnenste buiten zit zodat je de kous makkelijk eerst over de voet kunt aantrekken en daarna verder kan aantrekken over de wreef en enkel en mooi kunt verdelen over het onderbeen. Echter proberen we het eerst om het als een "normale" kous aan te trekken. Aangezien dit zonder enige moeite of inspanning gaat is het direct duidelijk. Compressie is niet of zéér gering aanwezig.
De pasvorm is verder best prima wat betreft de voet maar de beenlengte is wat aan de krappe kant. Bij een maat 43 - 36 mag je toch enige lengte verwachten toch? De stof is dermate zacht en dun dat bescherming onder het voetbed, teen, achillespees of hiel niet van toepassing is. Doordat de voet zeer slap rond de voet zit gaat dit schuren en wrijven met het resultaat dat er vrij eenvoudig blaren kunnen ontstaan.

Functionaliteit van de compressiekousen.
Eigenlijk is dit waar het natuurlijk om gaat. Wat is de functionaliteit passend bij wat je zoekt of waar je het voor wilt gebruiken. Voor de beginner, amateur, fanatiek sporter tot topsporter hebben we sportcompressiekousen in verschillende prijsklasses. Startend van € 24,95 tot € 60,00 hebben we een breed assortiment beschikbaar maar wat wel fors afwijkt van de prijs die de Aldi rekent bij de kassa. 
Maar daarmee is naar ons inziens alles wel gezegd. Functioneel is het een lange kous die te veel eer wordt toegedaan door de benaming "compressiekous" eraan te geven. De kous heeft zéér weinig tot geen compressie, biedt weinig tot geen bescherming aan belangrijke drukpunten, zit te los rondom de voet wat wrijving en schuren in de schoenen geeft en zakt af wat erg vervelend is tijdens het lopen.

Voordelen van de kousen
De kousen hebben ook voordelen. Ze zijn lekker warm nu het weer wat kouder wordt en ze zijn lekker goedkoop. Als je daarnaar op zoekt bent zijn ze het weinige geld zeker waard. 

Conclusie
Ben je op zoek naar compressiekousen voor tijdens het sporten dan kun je deze kousen beter laten liggen en de keuze maken voor échte compressiekousen

kortingscode sportcompressiekousen ALDI