Top

Kimberley K.

Sport: Hardlopen | ca. 5 keer per week
Klachten: Shin Splint

Al geruime tijd last van Shin Splint, pijnklachten. Opbouwen met sporten niet mogelijk door deze blessure.

Heeft Herzog sportcompressietubes voor tijdens het lopen (sterke compressie) en 110% Play Harder Shin-Splint Recoverykit voor na het sporten en op rustdagen en FIT Sportbalsem.

Week 1.
Kousen bevallen zeer goed. Even wennen dat je moet koelen en verwarmen. Heeft het idee dat het een goede combinatie is van compressie+ice in 1. De pijn verdwijnt namelijk sneller na de inspanning. Voor de start van deze Shin-Splint Therapie was het altijd zo dat de schenen enorm pijn deden als ze de trap op/af ging. Dit is nu aanzienlijk minder
De FIT Sportbalsem is erg fijn na het sporten. Eerst gebruikte ze ICE-Power maar het lijkt alsof FIT effectiever is.
De compressie van de 110% kousen (gemiddelde compressie) vind ze wat tegenvallen in vergelijking met Herzog compressie. Voetbed zit uitstekend en het is gemakkelijk dat de ICE-packs op de juiste plek gelegd kunnen worden (waar het pijn doet) en dat het goed blijft zitten.

Deze week 1 x kwartier gelopen en 1 x half uur. De kousen ook aangehad met fietsen.

Week.2
Het gaat echt vooruit. Deze week 2 keer gelopen. 1 x 45 min. en 1 x 25 min. Ook een redelijk tempo aangehouden van gemiddeld 5:11 min/km en 5:23 min/km. Geen last van pijn. Ook niet na het lopen waarbij opgemerkt moet worden dat er na het lopen gelijk gekoeld word met de 110% Shin-Splint Recoverykit. Ook erg tevreden over de FIT Sportbalsem.