Top

Hardlopen zonder pijn met Sport Compressiekousen!

In augustus 2011 had ik last van een behoorlijke scheenbeenvlies ontsteking. Na van de dokter ontstekingsremmers te hebben gekregen en een weekje rust, ben ik weer met hardlopen begonnen. Heel langzaam aan ging het beter en om er zeker van te kunnen zijn, dat ik in oktober mee kon doen aan de 4 Mijl van Groningen, ben ik uiteindelijk ook aan fysiotherapie begonnen.

Op internet had ik iets gelezen over compressiekousen en ook deze heb ik bij de plaatselijke sportwinkel besteld, ik moest en zou die 4 Mijl lopen. De avond van te voren, waren na een spoedlevering, toch mijn sokken nog op tijd gearriveerd en heb ik de 4 Mijl pijnloos uit kunnen lopen. En naast niet alleen een pijnloze run, had ik mijn tijd ook nog eens met ruim 3 minuten verbeterd!!

Sindsdien was ik verkocht aan de Herzog Pro compressiekousen. Eind 2011 kwam ik via Twitter in contact met sportcompressiekleding.nl en kwam er al snel achter dat ik met veel vragen bij hun terecht kon en ook snel en een duidelijk antwoord van hun kreeg. Begin 2012 gingen mijn Herzog Pro compressiekousen stuk, versleten bij de grote teen. En dat na 3 maanden al. Na een duidelijk advies ben ik er mee terug gegaan naar de winkel en hebben ze mijn sokken opgestuurd. Helaas duurde het 3 weken voor ik er nieuwe voor terug kreeg en zo lang kon ik niet zonder compressiekousen.

Omdat sportcompressiekleding.nl heel snel kan leveren, heb ik via internet nieuwe kousen bij ze besteld. De Herzog Active compressiekousen, gelukkig had ik die super snel in huis en kon ik rustig door blijven hardlopen. Ook hele goede kousen om mee te hardlopen, maar op dit moment gebruik ik ze vooral als herstel kousen na een lange duurloop. Na het douchen de Herzog Active compressiekousen aan en je loopt de rest van de dag, als of je net uit je bed komt. Geen spierpijn, geen vermoeide benen en het gevoel dat ik zo weer 10Km kan hardlopen en de kousen, die doen in tussentijd hun werk wel.
 
Doordat ik met compressiekousen loop heb ik in februari zelfs een aantal keren een nieuw Pr kunnen lopen op verschillende afstanden en ook is mijn loopsnelheid sindsdien enorm verbeterd.
 
Het voelt heel prettig om de compressiekousen na een training nog even aan te houden, meestal eet ik bij thuiskomst eerst even en heb daardoor de kousen nog wel een half uurtje aan, hierdoor merk ik dat ik sneller herstel en geen last heb van spierpijn en/of stijve kuiten.
 
In februari heb ik de geweldige Roze Herzog Pro compressiekousen besteld, die begin april verkrijgbaar zouden zijn en als 1 van de eerste had ik deze dan ook in huis!! Super snelle service met super snelle levering. Ik ben zeer tevreden en heb ze al bij vele in mijn omgeving aanbevolen.